Fiio M9

Bij de ontwikkeling van de M9 zag FiiO dat er niet één speler op de markt was die alle functies combineerde die de mensen echt wilden hebben. Was er namelijk al een speler beschikbaar die de HWA / aptX / aptX HD / LDAC lossless Bluetooth codecs kon uitsturen, zelfs bij gebruik als een USB DAC?

Hebben andere muziekspelers de gebruiker ook een ervaring gegeven die echt een topproduct waardig is, met vele functies, waaronder WiFi muziekstreaming plus een super gelikte bediening? Welnu, FiiO maakt dit met de M9 allemaal mogelijk, en nog veel meer.

Categorie:

Beschrijving

De allerbeste geluidskwaliteit

De M9 is dusdanig ontworpen om alles af te kunnen spelen en zit boordevol speciale verwerkingstechnologie om hem daarbij te assisteren, en om uiteraard de allerbeste geluidskwaliteit te kunnen leveren. De M9 omarmt daarbij het gemak van een draadloze sound zonder enige concessies te doen aan de geluidskwaliteit daarvan.

De M9 maakt daarvoor gebruik van Bluetooth 4.2 en ondersteunt vrijwel alle Bluetooth formaten, inclusief de hoge-resolutie formaten voor jouw ultieme luisterplezier, waaronder 24-bit aptX HD (die ook achterwaarts compatibel is met aptX), LDAC en HWA.

Zeer nauwkeurige DAC’s

De twee AK4490EN DAC’s die in de M9 zitten, bieden een hoge signaal-ruisverhouding, een uitzonderlijk dynamisch bereik plus een uiterst lage vervorming, wat zeer fijn voor zijn gebruiker is, want dit zorgt voor een wel heel nauwkeurige en zeker opwindende geluidssignatuur.

In de M9 zit tevens een hoogwaardige A3P030 FPGA, die ervoor zorgt dat al jouw muziek (ongeacht de samplefrequentie) nauwkeurig afgespeeld wordt door de digitale kloksignalen te stabiliseren. De FPGA decodeert tevens hardwarematig DSD64 / 128, die deze puike M9 ondersteunt in ISO / DFF / DSF formaten. De echte audiofielen zullen van al deze mooie woorden dan ook al snel warm worden.

Je trouwe metgezel

Met zijn ingebouwde 2350 mAh LiPo-batterij gaat de M9 bij normaal gebruik ongeveer 10 uur mee, terwijl het in zijn stand-by stand zelfs tot maar liefst 45 dagen gebruikt kan worden! Als die M9 buddy zich in zijn diepe slaapstand bevindt, betekent dit niet dat jij ‘m niet snel wakker kan schudden. Ach welnee, je drukt gewoon even op de aan/uit knop en de M9 is direct alweer heel uitgeslapen klaar voor gebruik.

De M9 bevat zowel een 3,5 mm, als een gebalanceerde 2,5 mm audio aansluiting, om hem zo via je hoofdtelefoon te beluisteren. De M9 ondersteunt eveneens een in-line bediening voor zowel CTIA (is gebruikelijk bij Android headsets) als iOS headsets (bij de iOS headsets wordt echter enkel de afspeel en pauze functie ondersteund.)

Asynchrone USB DAC functie

Ook heel fijn is het feit dat de M9 gebruikt kan worden als asynchrone USB DAC met zowel een Mac als een Windows pc. Bij een Mac kan je via de M9 gewoon plug-and-play afspelen zonder dat er een stuurprogramma nodig is. Bij een Windows pc is toch nog heel stiekem een eenvoudige installatie vereist. De M9 kan daarnaast ook nog eens fungeren als de Bluetooth zender van jouw computer, om zo al die Bluetooth audio heel eenvoudig naar jouw headset te zenden!

De M9 biedt ook nog eens een USB audio uitgang aan met zelfs een ondersteuning voor DoP en D2P. Ook is de M9 één van de weinige spelers die Bluetooth audio kan ontvangen en deze via zijn optische (SPDIF) output kan uitvoeren. Je leest zo dus al, dat dit echt een heel uniek en veelzijdige muziekspeler is!

Op maat gemaakt besturingssysteem

Al deze krachtige geluidsmogelijkheden worden mogelijk gemaakt door een snel door FiiO aangepast Android besturingssysteem, die als een heel muzikaal kloppend hart de M9 (via zijn Samsung Exynos 7270 processor) piekfijn aanstuurt.

Hierdoor kan jij als gebruiker met een verbazingwekkende snelheid plus met groot gemak door al zijn menu’s navigeren dankzij de zeer doordachte gebruikersinterface. Al zijn functies en nog veel meer dingen kan jij via zijn 3.2 inch IPS touchscreen bedienen plus gebruik makend van de ingebouwde mechanische bedieningselementen.

Er zijn tevens direct al apps geïnstalleerd voor populaire streamingdiensten, waaronder NetEase Cloud Music, MOOV, Tidal en KKBOXS, om jou nog veel meer manieren aan te bieden om aangenaam naar allerlei muzieksoorten te luisteren.