Fiio M7

199,00

De prachtige FiiO M7 is op de meest minimalistische manier ontworpen. Het is gevormd uit een enkel blok aluminum, welke met een fijne textuur afgewerkt is, die er zo niet alleen behoorlijk premium uitziet maar ook nog eens zo aanvoelt! Het grootste deel van zijn voorkant bestaat uit het 3,2 inch touchscreen scherm.

Met dit scherm kan je prima inzoomen. In combinatie met zijn toegewijde knoppen voor afspelen/pauzeren en overslaan plus een echt volumewiel, is elke actie die jij wilt doen slechts één simpele druk op de knop of handige ‘swipe’ weg. De M7 maakt tevens gebruik van een innovatief ‘gebarensysteem’ om jou door verschillende menu’s te kunnen laten gaan.

De M7 heeft een ingebouwde Samsung Bluetooth 4.2 chip die de aptX-HD-audiocodec ondersteunt, zodat je zonder enig gedoe met kabels direct van al jouw muziek kunt genieten. Bovendien ondersteunt de M7 ook de LDAC draadloze audiocodec van Sony, die in vergelijking met gewone Bluetooth audio 3x meer data verzendt. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde, super “High-Res” audio-ervaring. Klinkt allemaal heel prachtig, of niet soms?

Categorie:

Beschrijving

Een ultra modern technologisch hart

De M7 is FiiO’s eerste muziekspeler die Samsungs Exynos 7270 processor gebruikt. Vergeleken met oudere processors, gebruiken de twee ARM Cortex A53 kernen van de Exynos 7270 20% minder stroom en zorgt zodoende ook nog eens voor een veel langere batterijduur.

Verder is de M7 voorzien van een Sabre 9018Q2C chip van ESS, een SoC die netjes een hoogwaardige DAC en hoofdtelefoonversterker in één klein pakketje combineert. Deze chip levert een hoge SN ratio, native DSD decodering voor een onovertroffen geluidskwaliteit!

De M7 heeft standaard 4 GB intern geheugen (waarvan slechts 2 GB beschikbaar is voor de gebruiker), maar gelukkig ondersteunt het apparaat via microSD tevens maximaal 512 GB aan extern geheugen. Dus kan jij er meer dan genoeg nummers vanuit je muziekcollectie op opslaan.

Welkom bij zijn FM radio

De M7 biedt jou teven de vertrouwde FM radio wereld aan! In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare spelers, bevat de M7 namelijk een speciale FM chip, de Si4705. Dit is een gespecialiseerde DSP met een uitstekende FM ontvangst, die niet erg vatbaar is voor interferentie en die zijn digitale signaal rechtstreeks naar de ESS 9018Q2C chip stuurt. Om zijn ontvangststerkte te versterken, gebruikt de FM chip heel simpel jouw hoofdtelefoon als antenne. Zo kan je heel prettig altijd jouw favoriete FM zender beluisteren.

Lange speelduur en standby tijd

In de M7 is een 1180 mAh batterij ingebouwd, die het fijne apparaat een speeltijd van 20 uur of meer levert, of een standby tijd tot maar liefst 40 dagen! Je kan ‘m onmiddellijk uit deze slaapstand halen, zodat hij jou direct zonder z’n muzikale ogen eerst uit te wrijven direct weer van jouw muziek kan voorzien.

Lekker modern met USB-C

De M7 maakt gebruik van een USB Type-C connector voor connectiviteit, wat meer gemak aanbiedt aangezien deze connector in welke stand dan ook geplaatst kan worden, alsmede voor meer functionaliteit, want het opladen, bestandsoverdrachten en USB audio worden hier allemaal mee ondersteund.

De standaard 3,5 mm hoofdtelefoon uitgang van de M7 ondersteunt de CTIA standaard, die veel hoofdtelefoons op de markt gebruiken. En voor nog meer gemak heeft de M7 ook een line-out functie, waarmee jij jouw apparaat ook simpel (wanneer jij dat maar wilt) op een externe versterker kan aansluiten.