Fiio M6

149,00

De FiiO M6 muziekspeler zit boordevol up-to-date technologie, maar is desondanks aangenaam compact gebleven en ligt tevens perfect in de hand. De zwart geanodiseerde aluminium behuizing in combinatie met het harde 2.5D glas geeft de M6 namelijk niet alleen een ongelooflijk elegante uitstraling, maar dankzij zijn compacte afmetingen kan hij ook nog eens heerlijk met slechts één hand bediend worden.

De speler is daarnaast ook robuust genoeg om zich flink te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wel zo handig als je niet altijd even oplettend bent of muzikaal afgeleid wordt.

Met zijn geavanceerde componenten, zoals de krachtige Samsung Exynos 7270 processor, heeft FiiO de M6 op dezelfde wijze gestroomlijnd als onze moderne smartphones. Het is voorzien van een 3,2 inch IPS HD touchscreen met een resolutie van 480 x 800 pixels, wat een lust voor het oog is met zijn scherpte, 16 miljoen kleuren en een randloos ontwerp.

Daarnaast zijn er nog vier knoppen op geplaatst om jou te assisteren heel snel door zijn menu’s te navigeren. Alle elementen van dit ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp komen zo prettig samen om het hemels te harmoniseren en het gebruik van de M6 voor jou zo comfortabel mogelijk te maken.

De M6 is heel gemakkelijk mee te nemen, waardoor het de perfecte muzikale metgezel voor jou is, of je nu pad bent of gewoon heerlijk thuis aan het chillen bent. Plus deze M6 is prima op de toekomst voorbereid dankzij zijn ingebouwde WiFi plus Bluetooth ondersteuning.

Beschrijving

De draadloze WiFi toekomst

De FiiO M6 wordt standaard geleverd met 4 GB ingebouwd geheugen (waarvan er ongeveer 2 GB beschikbaar is voor de gebruiker om daar muziek en apps op te slaan). Natuurlijk is dit geheugen simpel met een MicroSD kaart van maximaal 2 TB uit te breiden, wat in theorie een flinke hoeveelheid aan aangename muziek kan herbergen. Wat jij hier ook maar onder verstaat.

Maar laten we eerlijk zijn: tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een streamingabonnement bij één van de grote muziekproviders, zoals bijvoorbeeld Qobuz, Tidal, Spotify of Deezer of Qobuz en luistert op deze wijze veelal naar muziek.

Wat zo fijn is aan de FiiO M6, is dat het over 2,4 GHz WiFi technologie beschikt, waardoor jij jouw muziek volledig draadloos kan ontvangen of opslaan. Natuurlijk blijft het muziek beluisteren met een hoge resolutie van de geheugenkaart absoluut de eerste keus, maar het blijft plezierig dat jij zelf de keus hebt om te beslissen waar jij jouw muziek vandaan haalt. Of niet soms?

Apple AirPlay en FiiO Link

Apple bezitters (en Android gebruikers met de bijbehorende app) zullen vooral de geïntegreerde AirPlay functionaliteit waarderen. Hiermee kan jij heel eenvoudig al je muziek via AirPlay vanaf jouw smartphone, MacBook of iPad naar de FiiO M6 streamen om zo optimaal te kunnen profiteren van zijn geluidskwaliteiten. En dit alles heel elegant, met slechts één druk op de knop!

FiiO Link is eveneens beschikbaar voor alle iOS en Android gadgets bezitters. Hierdoor kan, nadat de FiiO M6 en de smartphone eenmaal via Bluetooth gekoppeld zijn, de M6 via Bluetooth met de bijbehorende app op afstand verbonden worden. Zo kan jij heel eenvoudig het afspelen van jouw muziek starten en pauzeren, het volume aanpassen, songteksten weergeven (en als je het echt wenst meezingen) plus basisbewerkingen op de speler uitvoeren. Jazeker, wij hadden het eerder al over de “draadloze toekomst” en we waren daar ook zeer zeker heel serieus over!

De veelzijdige en krachtige Bluetooth

Bluetooth is door de jaren heen echt volwassen geworden, en de FiiO M6 ondersteuning is hiervan een subliem bewijs. Alle populaire Bluetooth formaten worden namelijk ondersteund, zoals: aptX en aptX HD, evenals HWA, LDAC en natuurlijk die goeie ouwe SBC. Hier zitten dus maximaal 24 bits en 48 kHz (aptX HD) of zelfs 24 bits en 96 kHz (LDAC / HWA) varianten tussen.

Zo worden de optimale voorwaarden voor het beste geluid gecreëerd en wordt jouw muziek dan ook in de best mogelijke kwaliteit naar de speler gestuurd. Uiteraard is deze Bluetooth chip ontworpen als een bi-directionele versie, dus kan hij (na een firmware-update) gebruikt worden als Bluetooth ontvanger en dus ook als een Bluetooth DAC.

Ook perfect via een USB-C kabel

Alle kwaliteiten van de FiiO M6 zijn dus tevens samen te gebruiken met een computer of laptop, want de M6 kan eveneens als een USB DAC gebruikt worden. Dit alles via die handige USB Type-C connector. Sluit de kabel aan, installeer indien nodig het stuurprogramma en geniet zo heerlijk van al jouw muziek in de best mogelijke kwaliteit van 192 kHz en 24 bits. Mocht je ‘per ongeluk’ over een nog betere D/A converter bezitten, dan kan die FiiO M6 ook heel eenvoudig zijn sound via de USB poort naar die externe DAC uitvoeren.

Kleine behuizing, dus korte batterijduur?

Wat een beetje logisch klinkt, is gewoon niet waar bij de FiiO M6. De M6 maakt namelijk gebruik van een 1200 mAh batterij, die maar liefst 13 uur muziek kan afspelen (wat afhankelijk is van de gebruikte codec, het volume en het type hoofdtelefoon) en tot wel 26 dagen in de stand-by stand. Maar let op met deze diepe slaapstand, want de M6 muziek speelt direct heel snel weer af door slechts één knop in te drukken. Probeer dat maar eens met jouw smartphone…