Fiio M5

109,00

De ultra draagbare FiiO M5 “Hi-Res” muziekspeler in palmformaat zit boordevol processors die dusdanig ontworpen zijn om de luisteraar onderweg een sublieme audio-ervaring te leveren. Door het superkleine formaat van de M5 is hij dan ook ongelooflijk gemakkelijk mee te nemen.

Het dubbelzijdige gebogen gehard 2.5D glas zorgt voor een stijlvolle plus duurzame bedekking voor het 1,54 inch IPS touchscreen. Navigeer eenvoudig door de gebruikersinterface van de M5 en beheer het afspelen van muziek met slecht met een simpele tik of door middel van specifieke gebaren. Wat kan het muzikale leven toch fijn zijn!

De M5 is tevens een verademing voor elke individualist: het is namelijk te leveren in vijf verschillende kleuren. De hoogwaardige aluminium behuizing van de FiiO is naar eigen smaak verkrijgbaar in elegant zwart, en in andere mogelijkheden tinten zoals rood, blauw, zilver en titanium. Mits leverbaar…

Deze FiiO M5 is een heel slimme gadget, een absoluut juweeltje voor dagelijks gebruik, die nog zoveel meer is dan ‘gewoon’ een mobiele muziekspeler met een hoge resolutie. De M5 is namelijk zowel een Bluetooth ontvanger, smartwatch, calorieteller als USB DAC!

Beschrijving

Onbeperkt van Bluetooth genieten

Met de FiiO M5 kan jij heel eenvoudig iedere smartphone of zelfs computer aansluiten en met de beste kwaliteit van muziek genieten, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de Bluetooth verbinding. Het ondersteunt namelijk heel simpel alle voor de markt relevante codecs en zorgt zo te allen tijde voor een probleemloze en krachtige connectie.

Het maakt niet uit of dit eenvoudige ‘basiscodecs’ zoals SBC en AAC zijn, of aptX en aptX HD versies met een hogere kwaliteit. Net als de bekende audiofiele standaard LDAC, ontvangt de M5 gewoon alles! En deze FiiO M5 ontvangt niet alleen via Bluetooth, maar zendt dit ook nog eens uit.

De mogelijk ontvangen Bluetooth muziek of die van zijn MicroSD geheugenkaart afkomstig is, kan de M5 eveneens via SBC, aptX en aptX HD met behulp van Bluetooth doorgeven aan een draadloze hoofdtelefoon of een andere Bluetooth ontvanger. En vergeet uiteraard ook de mogelijkheden van de FiiO Link niet, om de speler via een app met jouw eigen geliefde smartphone te bedienen.

De veelzijdigheid van de USB-C connector

De geïntegreerde USB Type-C poort kan zoveel meer dan de M5 enkel op te laden. Naast de mogelijkheid om via USB of USB OTG snel muziekbestanden over te zetten naar de microSD kaart in de speler, kan de FiiO M5 tevens gebruikt worden als een volledig USB DAC en voor USB geluidstransport.

Zijn geïntegreerde D/A converter kan van de M5 een hoge kwaliteit geluidskaart maken voor elke computer. Maar het kan tevens het “omgekeerde” doen, door de muziek die op de MicroSD kaart van de M5 is geplaatst via zijn USB connectie met een downstream naar een digitale output te sturen. Welkom in de wondere en wonderschone wereld van USB-C audio zou ik dan maar zeggen!

Ook die 3,5 mm aansluitplug is een multi-talent

Hoe mooi Bluetooth ook kan zijn, soms moet je “gewoon’ even een klassieke, bedrade hoofdtelefoon inpluggen. En dat is precies waar de 3,5 mm uitgang voor is. Maar deze aansluiting kan echter nog veel meer! Het kan jouw muziek namelijk ook rechtstreeks in digitale vorm doorgeven, als een coaxiale digitale uitgang, naar een aangesloten externe D/A omzetter. Da’s wel heel slim, vind je ook niet?

Dit is jouw nieuwe smartwatch!

Als je het wilt, kan je met de optioneel verkrijgbare armband de FiiO M5 heel eenvoudig in een elegante plus veelzijdige smartwatch veranderen. Er zijn direct al vijf verschillende wijzerplaten mogelijk, dus voor elk wat wils. En omdat het om een echte smartwatch gaat, is er tevens een volledige stappenteller aan boord die jou vertelt hoe ver je bent geweest.

Bellen of gebeld worden

In combinatie met een smartphone kan de M5 jou de mogelijkheid aanbieden om handsfree via Bluetooth te bellen. De FiiO M5 bevat daarvoor twee hoogwaardige, onafhankelijke microfoons. Er is eveneens cVc Noise ruisonderdrukking technologie geïnstalleerd, opdat jij en jouw gesprekspartner elkaar ook altijd goed kunnen begrijpen. Zo komt jouw stem altijd duidelijk bij je gesprekspartner door, of jij je nu in de drukke spits zit of relaxed thuis in jouw woonkamer.

Lange speeltijd dankzij zuinige besturingschip

Met zijn 550 mAh batterij brengt deze wonderlijke gadget meer dan 10 uur muziekplezier, als het een aangesloten hoofdtelefoon van muziek voorziet (dit is afhankelijk van het bestandsformaat en het ingestelde volume). In zijn Bluetooth stand kan dit zelfs tot een maximum van 15 uur (afhankelijk van de verbindingskwaliteit en het ingestelde volume). Het biedt jou zo alle muzikale dingen die jij bijna de hele dag graag wilt horen! Klinkt goed, toch? Ja, dat dacht ik ook al.