Fiio M15

1.399,00

De FiiO M15, de overtreffende trap van de M11 serie, is een ongelooflijk hoogwaardige op Android draaiende draagbare muziekspeler (DAP), die enkel het allerbeste van hedendaagse audiocomponenten integreert om zo een absoluut onovertroffen geluidsweergave te garanderen.

Deze nieuwe toevoeging aan de FiiO familie is zonder meer van een hoger niveau dan de rest van zijn al zeer respectabele familie. Naast allerlei upgrades in zijn ontwerp, geluidskwaliteit en audioprestaties, kunnen we dan ook concluderen dat het bijzonder fraai ontworpen is en dus zowel van binnen als van buiten zeer goed uitgerust is!

Het ontwerp van deze muziekspeler vertegenwoordigt de 5e generatie van het klassieke basisontwerp dat FiiO reeds eerder liet zien bij andere modellen. Er zijn tevens voldoende afspeelknoppen aanwezig; dit allemaal aan de linkerkant.

Het IPS scherm is hetzelfde als die van de M11, hoewel het nu voorzien is van prachtig en sterk Corning Gorilla Glass, wat voor velen een groot verschil maakt. De specificaties zijn onveranderd met een resolutie van 720 x 1440 pixels of met andere woorden: 720p. Dankzij dit speciaal gebogen glas ziet de M15 er alsook een beetje sexyer uit dan de plattere M11 afwerking. Wie houd er nu niet van fraaie ronde rondingen in het leven?

Het ontwerp van de FiiO M15 is groot(s) en weegt dan ook 300 en 7 gram. Hij is maar een beetje langer en breder dan de M11. Heel prettig en een mooi detail van het M15 ontwerp zijn alle afgeronde kanten. Deze randen doen hierdoor zacht aan, waardoor je ‘m prettiger in jouw hand kunt houden. Dat is ook zeker een verbetering ten opzichte van de M11.

In zijn mooie glanzend zwarte verschijning is de slanke M15 ongeveer net zo groot als een moderne smartphone en zijn achterkant is van koolstofvezel vervaardigd. Het algehele gebogen ontwerp maakt van de M15 een behoorlijk smaakvol ontworpen audio gadget. Daar moet jij het toch ook mee eens zijn, toch?

Beschrijving

Batterijduur en andere nuttige informatie

Met zijn ingebouwde 7490 mAh batterij heeft de M15 een lange batterijduur van meer dan 15 uur tijdens het afspelen en tot 1.800 uur in de stand-by stand. Daarnaast ondersteunt het apparaat tevens snelladen via USB-C, want je wilt zeker niet lang wachten om hem opnieuw te gebruiken!

De M15 heeft 64 GB intern geheugen aan boord en bevat een kaartsleuf voor één MicroSD kaart tot 2 TB geheugen. De M15 maakt tevens een dual-band 2,4 / 5 GHz WiFi overdracht mogelijk.

Het ondersteunt verder AirPlay, DLNA, UpNP en FiiO Link.

Geen compromissen, maar gewoon de beste prestaties

De FiiO M15 maakt gebruik van twee AK4499EQ Digital-to-Analog Converters (DAC), die met vier kanalen per DAC chip één van de meest geavanceerde chips is die momenteel op de markt is.

In combinatie met de ongeëvenaarde verwerkingskracht van een Samsung Exynos 7872 hexa-core processor, biedt de FiiO M15 tezamen met deze dubbele chip combo een zeer hoogwaardige muziekspeler aan die dusdanig gebouwd is om jou een ultieme luisterervaring te verstrekken.

De M15 bevat daarnaast tevens een tweeweg LDAC lossless Qualcomm CSR8675 Bluetooth chip. Wanneer de M15 gebruikt wordt als een Bluetooth ontvanger, dan zorgt deze top Qualcomm chip voor een volledige ondersteuning van het Bluetooth audioformaat, evenals voor lagere latentie en snellere overdrachtssnelheden.

Ondersteunde Bluetooth formaten zijn ontvangstmodus zijn: SBC, AAC, apt-X, apt-X HD, apt-X LL, LDAC, HWA. En in zijn transmissiemodus ondersteunt het: SBC, apt-X, apt-X HD, LDAC, HWA.

Bovendien beschikt de M15 over de door FiiO zelf ontwikkelde 3e generatie Field Gate Programmable Array (FGPA) en 2 aangepaste Japanse NDK femtoseconde kristallen. Het resultaat van deze combinatie is de muziekspeler een nauwkeurigere klok voor zijn DAC te schenken, minder ruisvervorming en nog veel minder ‘jitter’. Ja ja, het is weer een echt audiofiel feest!

Heldere audio zonder vervorming

De DAP maakt gebruik van een symmetrische architectuur om zo een ongelooflijk gedetailleerde weergave te garanderen zonder aan dynamiek in te boeten. Binnen deze architectuur zijn twee uiterst nauwkeurige geluidsarme PDO’s OPA221 voor het laagdoorlaatfilter, vier PDO’s OPA1612 voor de IV conversie en één PDO OPA1622 voor de versterking van elk kanaal geïmplementeerd.

Voor het eerst heeft FiiO eveneens “active servo power” technologie toegepast in de laatste versterkingsfase, waardoor het uitgangsvermogen simpel aangepast kan worden, afhankelijk van de voorkeursinstellingen van de gebruiker. In combinatie met in-ear monitoren (IEM’s), kan jij de M15 dusdanig instellen dat deze compleet geoptimaliseerd wordt voor minimale ruis.

Als je echter jouw moeilijk aan te sturen hoofdtelefoon van 300 ohm wilt gebruiken, dan kan je de zogenaamde ‘Big Driver’ stand inschakelen om van jouw M15 een krachtig geluidsmonster te maken dat in staat is om dergelijke behoeftige hoofdtelefoons tot het uiterste te drijven!

Met alle deze indrukwekkende technologie laat deze audiospeler al jouw muziek in je afspeellijst moeiteloos met zuiver geluid en minimale vervorming klinken en maakt het zo echt de allerbeste geluidsweergave mogelijk.

Het beschikt overigens alsmede over een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, die tevens dienst doet als een line-out en SPDIF uitgang. Verder bevat het een gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting uitgang van 2,5 mm en 4,4 mm.

De absolute geluidsuitvoer koning

Of het nu gaat om online of lokaal afspelen, bekabelde of draadloze audio, Bluetooth of WiFi muziek, Bluetooth transmissie of ontvangst, USB uitgang of USB decodering, deze veelzijdige M15 kan op elk gewenst moment gemakkelijk schakelen tussen al deze afspeel modi en biedt jou een sublieme luisterervaring in welke stand dan ook aan.

Of jij nu thuis of onderweg bent, de M15 begeleidt jou optimaal tijdens het beluisteren en laat je dankzij zijn ultieme geluidservaring al jouw favoriete deuntjes opnieuw herontdekken!