Fiio M11

449,00

Iedereen die op zoek is naar een voordelige, maar krachtige draagbare muziekspeler met een geweldige sound en een overvloed aan functies, zou zeker eens naar de FiiO M11 moeten kijken. De M11 is namelijk één van de voordeligste, maar solide gebouwde muziekspelers van de FiiO lijn.

FiiO heeft bij het ontwerp van de M11 een goudkleurig volumewiel toegepast op zijn voor de rest volledig zwarte body, om er zo toch nog een ​​vleugje kleur aan toe te voegen. Dit volumewiel is stofbestendig voor een nog grotere duurzaamheid. Zijn glazen achterkant is voorzien van een speciale PET coating en een geavanceerde koolstofvezel textuur. Deze textuur zorgt ervoor dat het prettig in de hand ligt.

De voorkant van de M11 is voorzien van een groot en kleurrijk 5,15 inch multi-touch scherm met een resolutie van 1440 × 720, voor een perfecte gebruikerservaring en intuïtieve bediening.

Beschrijving

Android besturingssysteem

Om te beginnen biedt de M11 allerlei Android functies aan, wat betekent dat jij er gemakkelijk jouw eigen favoriete streaming app mee kunt gebruiken, zoals TIDAL of Spotify, en je tevens profiteren kan van de offline functies die dit soort apps bieden.

De M11 wordt geleverd met maar liefst 3 GB RAM aan werkgeheugen, wat zorgt voor een soepele multitasking, terwijl er 32 GB aan ingebouwde opslagruimte is en het over twee microSD kaartsleuven beschikt (die elk een kaart van maximaal 4 TB ondersteunen), wat betekent dat je hier wel heel wat van al jouw favoriete lossless muziekbestanden op kunt slaan.

Om snelheid en een geweldige gebruikerservaring te garanderen, koos FiiO voor de hexa-core Samsung Exynos 7872 processor om de M11 zo heel soepel te laten functioneren.

Audiofiele AKM AK4493 DAC’s

De muziek wordt gedecodeerd door twee hoogwaardige audiofiele AKM AK4493 DAC’s. Dit is de opvolger van de AK4490 en beschikt over een dubbele signaal-ruisverhouding en verminderde vervorming met 1 dB voor een veel duidelijkere en aanzienlijk verbeterde audiokwaliteit.

De op maat gemaakte, speciaal gebouwde OPA926 op-amp chip biedt een verminderde ruisvloer plus vervorming en is daardoor veel puurder in vermogen in vergelijking met de AD8397 op-amp. De OPA926 is slechts één van de premium onderdelen van de M11 om zo een optimale geluidskwaliteit te creëren.

Hoogwaardige draadloze muziek

Met ondersteuning van Bluetooth 4.2 kan de M11 SBC / aptX HD / LDAC / LHDC Bluetooth formaten verzenden en de meeste formaten inclusief LDAC ontvangen (via een firmware-update). De krachtige Bluetooth radio van de M11 zorgt ervoor dat niets jou kan belemmeren om optimaal te genieten van hoogwaardige draadloze muziek.

De Bluetooth ontvanger verandert de M11 in een hoogwaardige Bluetooth versterker. Het kan bovendien alle ontvangen Bluetooth signalen via de coaxiale uitgang naar een externe DAC uitvoeren, zodat je zo ook draadloos van een echt goddelijk geluid kunt genieten.

De meeste high-end draagbare muziekspelers beschikken over gebalanceerde hoofdtelefoon uitgangen. De M11 gaat echter nog een stapje verder door zowel zijn 2,5 mm, als de 4,4 mm uitgangen gebalanceerd aan te bieden, maar de 3,5 mm aansluiting single-ended daarentegen te houden. Zo sluit je gewoon jouw geliefde hoofdtelefoon op de juiste uitgang aan!

Lekker snelladen!

Niemand wil lang wachten op opladen. Daarom biedt de M11 een Quick Charge 2.0 en MediaTek Pump Express snellaad ondersteuning aan, waardoor het slechts 2,5 uur duurt om zijn grote batterij volledig op te laden. Met de behoorlijk grote 3800 mAh batterij kan de M11 tot wel 13 uur onafgebroken muziek afspelen en maar liefst 50 dagen in een diepe slaapstand worden gezet.

Je kunt jouw smartphone, voor optimaal gemak, zelfs als een afstandsbediening gebruiken terwijl jij je M11 prettig je zak houdt. Deze via Bluetooth functionerende FiiO Link wordt momenteel enkel op Android apparaten ondersteund.

Hi-Res certificering en meer

De M11 ondersteunt de meest uiteenlopende formaten via de USB connector, waaronder DSD256, DoP / D2P en een native DSD stand. Sluit de M11 gewoon op een externe decoder aan en je beschikt direct al over een uitgebreide draagbare jukebox die overal waar jij maar bent een verbluffend geluid kan leveren. Via de multifunctionele coaxiale uitgangsaansluiting kan jij tevens verbinding maken met een breed scala aan externe luidsprekers, versterkers en decoders.

De M11 werd overigens niet alleen door de Japan Audio Society gecertificeerd om “Hi-Res Audio” compatibel te zijn, maar is tevens het eerste product in zijn soort dat de “Hi-Res Audio Wireless” certificering heeft. Zo zie je maar weer: deze M11 is een uniek product dat voor alle audiofielen onder ons zeker de moeite waard is om te overwegen!