Fiio M11 Pro

699,00

De FiiO M11 Pro is een draagbare Hi-Res muziekspeler die heel soepel op Android draait. De M11 Pro is uitgevoerd met zeer hoogwaardige audiofiele DAC chips plus een volledig uitgebalanceerde THX AAA versterker voor een krachtig, nauwkeurig en natuurlijk geluid.

Het uiterlijk van de M11 Pro is adembenemend om naar te kijken. Het stijlvolle ontwerp met een glazen behuizing maakt het een gewaagde modern statement en ziet er dan ook erg cool en strak uit. Het maakt gebruik van een speciale PET coating en koolstofvezel textuur voor een betere grip langs de rechte randen. Dankzij een groot 5.15 inch HD scherm, met een hoge resolutie van 720 x 1440 pixels, is het scrollen door jouw muziekcollecties altijd een kleurrijke en duidelijke aangelegenheid. Want eerlijk is eerlijk: het oog wil namelijk ook wel wat van jou als muzieklover!

De M11 Pro biedt een schat aan draagbare muziek luisteropties voor alle audioliefhebbers. Er worden jou eindeloze connectiviteitsmogelijkheden aangeboden, met de keus om het zelfs met zijn Native DSD ondersteuning via USB op een externe DAC aan te sluiten. Je kunt daarnaast ook nog eens via een digitale coaxiale of optische SPDIF verbinding de speler op jouw luidsprekers, versterkers of decoders aansluiten. Ja, dit is echt een bijzonder veelzijdige speler!

Beschrijving

Een krachtige hexa-core processor

In die prachtige behuizing heeft de FiiO M11 Pro gebruik gemaakt van de krachtige Samsung Exynos 7872 hexa-core processor om hem aan te sturen. FiiO is de enige maker van digitale muziekspelers die deze krachtige processor gebruikt. Dit kleine meesterwerkje bestaat uit maar liefst zes vitale CPU kernen die met elkaar samenwerken om zo meer dan genoeg stroom te leveren voor iedere mogelijke geluidssituatie. Maar het blijft hierbij toch absoluut energiezuinig.

Deze processor laat de muziekspeler alsook perfect multitasken, zodat jij de muziek eruit kunt krijgen zoals jij dat maar wenst en wanneer je dat maar wilt. Dit is iets wat iedereen graag wilt.

De FiiO M11 Pro wordt standaard met 3GB geïntegreerd RAM geheugen geleverd, wat er voor zorgt dat het apparaat voldoende werkgeheugen heeft en er vooral bij lossless DSD bestanden geen detail verloren gaat.

Met zijn 64 GB intern geheugen en de mogelijkheid om deze met twee MicroSD kaarten (van maximaal 2 TB) uit te breiden, zou er zonder meer voldoende ruimte moeten zijn voor de allergrootste muziekcollectie. Zo heb jij voor elke stemming altijd het juiste muzieknummer paraat!

Een sterk team voor het beste geluid

Bij de transformatie van digitaal naar analoog worden ook twee absolute audiospecialisten gebruikt. Waarom nou twee? Welnu, omdat het totale circuitontwerp in deze FiiO M11 Pro volledig symmetrisch is. En natuurlijk ook omdat alleen de beste oplossing genoeg is voor deze echte “pro”, want het moet zijn naam natuurlijk wel eer aan doen!

Dus worden hier twee converters van de Japanse halfgeleiderspecialist AKM gebruikt; de AKM AK4497EQ. Dit biedt beduidend extra voordelen ten opzichte van de converter in zijn “kleinere broer”, de FiiO M11. Dit is allemaal speciaal voor de verwerking van DSD audio bestanden, omdat enkel het allerbeste goed genoeg is voor jouw oren!

De sonische voordelen van DSD liggen redelijk voor de hand, dus waarom zou jij hier dan ook niet gebruik van maken? Elk inkomend PCM signaal (ook van externe apps) wordt vóór de daadwerkelijke D/A conversie omgezet in een nobele DSD64 met een bemonsteringsfrequentie van 2,8 MHz en pas daarna verwerkt. Zo blijft elk detail behouden en geniet jij zo van de best mogelijke geluidskwaliteit. Ook bij PCM bestanden. Vind jij het ook niet prachtig om elk detail prima te horen?

THX aan boord via een innovatief THX AAA circuit

De bedenkers van THX® hebben een heel slim versterkercircuit bedacht met THX AAA technologie. Deze innovatieve technologie wordt nu ook gebruikt in de FiiO M11 Pro. Dit als één van de eerste ‘Hi-Res’ spelers ter wereld. Dit levert een duidelijk hoorbare, veel betere geluidskwaliteit op.

Deze THX AAA 78 versterker wordt zowel gebalanceerd als ongebalanceerd gebruikt en levert absoluut “full power”. Bovendien bestaat deze module enkel uit de beste componenten. Enerzijds beschikt het over een achttraps versterkerschakeling, een 4-voudige onafhankelijke voeding, een zeslagige printlayout plus zeer nauwkeurige weerstanden met een tolerantie van maximaal 0,5%. Het resultaat is een ongelooflijk lage vervorming plus een uitstekende kanaalscheiding voor het allerbeste geluid.

Bluetooth, NAS en meer!

De FiiO M11 Pro is waarschijnlijk de meest veelzijdige speler qua connectiviteitsopties. Je kunt jouw favoriete muziek bijvoorbeeld gemakkelijk via DLNA, Airplay en WiFi afspelen. Bij iOS compatibele apparaten kan je Airplay gebruiken om je nummers over te zetten naar de M11 Pro. Daarnaast kan jij natuurlijk ook al jouw opgeslagen muzieknummers op je pc of mobiele apparaten via WiFi naar de M11 Pro overzetten.

Verder ondersteunt de M11 Pro muziekspeler de overdracht van SBC / aptX HD / LDAC / LHDC Bluetooth formaten. Het ontvangt zo ook de meeste formaten. Geniet op deze manier dankzij zijn Bluetooth 4.2 module van een sterk signaal met hoogwaardige draadloze muziek.

Ondanks dat de FiiO M11 Pro een enorme opslagcapaciteit heeft, heb je soms toch nog iets meer nodig. Je zou in dit geval, via WiFi met zijn 2,4 GHz en 5 GHz verbinding, rechtstreeks muziek kunnen halen van een lokale NAS of de streamingdienst van jouw keuze (bijvoorbeeld Spotify, Tidal, Deezer, of Qobuz). De hele muziekwereld staat dan compleet voor jou open!

Je muziek via USB en ‘oldskool’ afspelen

De FiiO 10 Pro bevat een USB Type-C connector, waarmee je echt niet alleen mee op hoeft te laden of muziek over hoeft te zetten vanaf je pc of Mac. De M11 Pro kan hier namelijk eveneens digitaal muziek mee ontvangen en deze zo naar de best mogelijk kwaliteit omzetten via zijn hoogwaardige D/A converters (maximaal 384 kHz en 32 bit), plus het zelf via USB verzenden.

De muziek die op je speler opgeslagen is kan namelijk eenvoudig in digitale vorm aan een DAC erachter doorgegeven worden, die vervolgens jouw muziek decodeert. Dit kan uiteraard ook via de ingebouwde coaxiale digitale uitgang.

Tenslotte, en dit is waarschijnlijk de meest voorkomende type verbinding: de hoofdtelefoon. Met alle variaties van geluidsuitvoer die de FiiO M11 Pro aanbiedt, zou het een verrassing zijn als men deze hier niet aan toegevoegd had. Welnu, er zijn zelfs niet één of twee verschillende verbindingsopties, maar namelijk drie ‘oldskool’ aansluitmogelijkheden.

Je kunt je koptelefoon gewoon heel klassiek aansluiten via de 3,5 mm jack connector, volledig symmetrisch via zijn 2,5 mm connector of via een 4,4 mm aansluiting. Hoe dan ook, één ding is altijd gegarandeerd: het zal altijd fantastisch klinken!